Christelijke relatietherapie: een krachtige aanpak voor een sterke relatie

Christelijke relatietherapie

Relatietherapie is een van de meest effectieve manieren om een relatie te herstellen en het vertrouwen te herstellen. Het is ook een van de meest uitdagende. Geen twee mensen reageren hetzelfde op een scheiding. En als je een emotionele crisis doormaakt, kan het voelen alsof niemand je pijn beter begrijpt dan jijzelf. Relatietherapie kan bijzonder isolerend zijn. Tenslotte zijn jij en je partner de enige mensen die de wereld vanuit die hoek zien. Dus als je in relatietherapie gaat, kan het voelen alsof je een vreemde wereld binnengaat waar je de taal niet spreekt of de gebruiken niet begrijpt. Maar dat hoeft geen belemmering te zijn voor je relatie. Als je een open geest houdt, je blijft inzetten om de uitdagingen als koppel aan te gaan en gelooft in jullie vermogen om als individu te groeien, dan is er zelfs voor de meest koppige relaties hoop. Maar voordat je aan die reis begint, zijn er enkele dingen die eerst moeten veranderen om dit proces te laten werken:

Jij en je partner moeten instemmen met relatietherapie.

Voordat u in relatietherapie gaat, moeten u en uw partner ermee instemmen dit traject in te gaan. Als geen van jullie beiden relatietherapie wil proberen, zal het jullie niet helpen. Als je partner klaagt dat therapie "tijdverspilling" is, dan is relatietherapie niet geschikt voor jullie. U moet zich inzetten voor relatietherapie om uw relatie te helpen. Het besluit om in relatietherapie te gaan moet voortkomen uit een oprechte bereidheid om samen te werken aan het oplossen van problemen en het opbouwen van een sterkere, gezondere relatie. Als u in relatietherapie gaat omdat uw partner zegt dat hij/zij dat wil, of omdat u denkt dat het gemakkelijker zal zijn om te scheiden als u allebei meedoet, dan is relatietherapie niet de juiste keuze voor u.

Jullie moeten bereid zijn om aan de problemen in jullie relatie te werken.

Mensen gaan vaak in relatietherapie met de verwachting dat hun partner gewoon "de problemen zal uitschakelen" en al hun problemen voor hen zal oplossen. Therapie is echter meer dan alleen praten over problemen. Het is een kans om te werken aan de echte problemen die jullie afhouden van de relatie die jullie wensen. Als je niet bereid bent om aan de problemen in je relatie te werken, zul je in therapie geen vooruitgang boeken. Je kunt iemand die niet geholpen wil worden niet "repareren". Als u niet bereid bent om aan de problemen in uw relatie te werken, zult u geen vooruitgang boeken in therapie.

U moet realistische verwachtingen hebben van relatietherapie.

Een van de ongelukkige realiteiten van relatietherapie is dat geen twee relaties hetzelfde zijn. Elk koppel maakt zijn eigen unieke reis door om te komen waar ze nu zijn. Dus wat voor het ene stel werkt, werkt misschien niet voor het andere. Elke relatie heeft zijn eigen unieke problemen die overwonnen moeten worden. Therapie is geen pasklare oplossing. Therapie is een doorlopend proces dat van beide partners toewijding vereist. Het vereist tijd, energie, eerlijkheid en kwetsbaarheid van beide kanten. En, zoals in elke relatie, vereist het geduld, volharding en vergeving van beide partners. Om het meeste uit de therapie te halen moet je verwachten dat je je ongemakkelijk voelt en onzeker bent. U kunt zelftwijfel ervaren en bang zijn dat therapie de dingen erger zal maken. Deze gevoelens zijn normaal. U moet geduld hebben met uzelf en openstaan voor hun onzekerheid en verwarring. Als je geduld en volharding oefent, en je partner vergeeft voor zijn/haar fouten en tekortkomingen, dan zul je vooruitgang boeken.