Top coachingsfouten die mannen maken en die hun reputatie ruïneren

Coaching voor mannen
 

Je hebt waarschijnlijk het gezegde gehoord: "Als je het bouwt, zullen ze komen." Met andere woorden, als je hebt wat mensen willen zien en bereid bent er tijd en moeite in te steken om het te creëren, dan zullen anderen dat voorbeeld volgen en ervoor zorgen dat niemand het je kan afnemen. Hoe afgezaagd het ook klinkt, dit is eigenlijk een heel goede manier om na te denken over hoe je reputatie wordt gevormd. Als je bereid bent hard te werken en authentiek te zijn in alles wat je doet, dan zullen anderen dat ook zo voelen en daarom bij je in de buurt willen zijn. Het slechte nieuws? Dit is niet altijd gemakkelijk; jezelf zijn is voor de meesten van ons immers vanzelfsprekend. Het goede nieuws? Als je vragen stelt en oplet, zijn er veel dingen waarvan de mensen om je heen zich misschien niet eens realiseren dat ze die doen en die uiteindelijk hun reputatie verpesten op een manier die lang kan duren om te herstellen, als dat al mogelijk is.

Je bent te veeleisend.

Er is niets mis mee om een veeleisende baas te zijn die uitmuntendheid verwacht van uw werknemers. Maar als uw werknemers het gevoel hebben dat ze perfect moeten zijn om hun werk te doen, zal dit onvermijdelijk resulteren in wrevel. Dat komt omdat mensen zich gewaardeerd willen voelen, en ze willen niet dat hun behoeften zo belangrijk zijn dat ze perfect moeten zijn. Mensen beseffen misschien niet eens dat ze het je kwalijk nemen als je veeleisend bent, maar uiteindelijk zal wrok leiden tot kritiek en uiteindelijk tot sabotage.

Als je perfectie van anderen eist, geef je daarmee de boodschap af dat je hetzelfde verwacht en verdient. Dit is een recept voor teleurstelling en onvermijdelijk conflicten. Eis in plaats daarvan uitmuntendheid en wees bereid kritisch te zijn wanneer mensen niet aan uw normen voldoen. Wil je hier aan werken dat kan bij selfimprovemnt praktijken gespecialiseert in coaching voor mannen.

U bent niet geloofwaardig genoeg.

Geloofwaardigheid is de kwaliteit van vertrouwen waard zijn. Vertrouwen is een krachtig goed, en als je het hebt opgebouwd, is het moeilijk het te verliezen. Als iemand in je leven niet geloofwaardig is, zal hij het ongelooflijk moeilijk vinden om vertrouwen te winnen of, in sommige gevallen, zelfs de mogelijkheid hebben om je überhaupt te kwetsen. Er zijn een paar manieren waarop je je geloofwaardigheid bij anderen kunt verliezen. Sommige zijn gewoon gezond verstand: Mensen willen niet iemand volgen die niet lijkt te weten wat hij doet. Andere manieren waarop mannen hun geloofwaardigheid kunnen verliezen zijn:

Je bent te star en inflexibel.

Dit is een grote, en het is belangrijk op te merken dat niet iedereen die rigide en inflexibel is een slechte kerel is. Soms zijn we zo gefocust op onze taak, dat we geneigd zijn de mensen om ons heen te negeren. We hebben het tenslotte druk, en alle anderen staan in de weg van wat we gedaan willen krijgen.

Als je niet flexibel genoeg bent in je aanpak, verlies je het vertrouwen van de mensen om je heen. Dit is vooral een probleem voor mannen in leidinggevende functies, omdat het kan leiden tot conflicten, verwarring en uiteindelijk wrok. Om het vertrouwen van anderen te winnen en te behouden, moet je leren open en flexibel te zijn. Dat doe je door vragen te stellen, nederig te blijven en aandacht te hebben voor wat anderen zeggen en doen.

Conclusie

Wat mannen zich vaak niet realiseren is dat hun reputatie als leider direct wordt beïnvloed door hun reputatie als persoon – en die reputatie wordt grotendeels gevormd door de mensen in hun leven. Dit betekent dat het belangrijk is om te onthouden hoe je acties en hoe je reageert op situaties invloed hebben op de mensen om je heen.

Hoewel het belangrijk is je bewust te zijn van hoe je reputatie wordt gevormd, is het even belangrijk te onthouden dat reputatie een lastig iets is. Het is een sociale constructie en het kan moeilijk zijn om iemand goed te beoordelen. Toch zijn er enkele rode vlaggen die u kunnen helpen een beter inzicht te krijgen in iemands reputatie.

Afhankelijk van uw omstandigheden kunt u overwegen uw gedrag aan te passen om geloofwaardiger over te komen, zodat u vertrouwen kunt opbouwen en het respect kunt verdienen van de mensen in uw leven.